Blog

15. svibanj – Međunarodni dan obitelji

15.05.2018. 11:41 • Zakoni

U povodu Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uputilo je čestitku u kojoj ističe:

“Mjesto na koje uvijek možeš otići zove se dom.

Imati nekoga tko te voli bez obzira na sve, zove se obitelj.

A imati to oboje zajedno, zove se bogatstvo.”

Uloga obitelji u životu svakog pojedinca jedinstvena je i nezamjenjiva: uz obitelj učimo i razvijamo se na svim razinama. Upijajući riječi i postupke vlastite obitelji, od malih nogu stvaramo sliku o sebi i svijetu koji nas okružuje. Obitelj je naša najveća vrijednost, naš odraz i naš korektiv, u njoj rastemo, sazrijevamo i starimo.

Svaki pojedini član obitelji ima važnu ulogu u stvaranju tople i nježne zajednice pune međusobnog razumijevanja i poštovanja. Zajedništvo i bezrezervna ljubav koju nam obitelj pruža temelj su za razvoj kvalitetnog i empatičnog društva.

Međunarodni dan obitelji prigoda je u kojoj možemo reći one riječi o obitelji koje u svakodnevnici života zaboravljamo, propuštamo ili najčešće nemamo vremena za izreći ih, smatramo da se podrazumijevaju i da je obitelj svima dana. Danas imamo priliku skrenuti pažnju na bit i značaj obitelji.

Želim vam da ovaj, ali i svaki drugi dan u godini provedete u miru, slozi i ljubavi sa svojim najbližima.

Svim građanima želim sretan Međunarodni dan obitelji!

Ministrica

Nada Murganić

PODIJELI ČLANAK