IZBORNIK
IZDVOJENO
ODABERI TEMU
O nama

Politika privatnosti

Temeljna načela 

Udruga LET sa svim podacima koje dostavite postupa pažljivo i obazrivo, čuvajući pritom povjerljivost podataka i dostojanstvo svojih korisnika.

Obrada osobnih podataka korisnika

Dokumentacija i osobni podaci načelno se koriste samo u procesu pružanja usluga korisnicima u programima udruge. Udruga LET provodi programe smanjenja štete i podaci prikupljeni o korisnicima su pod jedinstvenom šifrom koju zna samo korisnik. Dokumentacija prikupljena za pružanje primarne pravne pomoći se koristi samo za svrhu pružanja navedene usluge sukladno odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći (NN 143/13).

U slijedećim situacijama Udruga LET osobne podatke koristi za postizanje drugih njezinih legitimnih interesa:

  1. Neki od podataka o samom korisniku, ali ne na način na koji bi se moglo identificirati korisnika kao korisnika, koriste se i u svrhu statističkog prikaza rada udruge. Primjerice, prati se broj korisnika koji pripadaju ranjivim društvenim skupinama, njihove životne prilike, vrsta i narav problema s kojima se susreću te vremenski rokovi kada korisnik koristi usluge udruge LET. To nam je važno ne samo da bismo mogli pratiti rad udruge i predavati izvještaje donatorima, već da bismo mogli upozoriti na uočene društvene probleme i potrebu reformi u pojedinom području djelovanja.
  2. Konačno, Vaši podaci mogu poslužiti kao inspiracija za znanstveno-stručne tekstove koje objavljujemo na web stranici, u publikacijama udruge ili predstavljamo na konferencijama. U tom slučaju u cijelosti poštujemo Vašu anonimnost te se ne iznose detalji koji bi Vas ili Vaše osobne podatke na bilo koji način mogli izložiti javnosti, odnosno koji bi Vas mogli identificirati. Ovo je važno za ostvarenje šire društvene svrhe Udruge LET koja svojim iskustvom može doprinijeti razvoju društva u područjima u kojima uoči da zahtijevaju reformu.

Prava korisnika

U svakom trenutku imate pravo kontaktirati nas i zatražiti da se Vaši osobni podaci izbrišu, odnosno pseudonimiziraju ili anonimiziraju, a da predanu dokumentaciju uništimo, odnosno izbrišemo. O zahtjevu ćemo odlučiti u najbržem mogućem roku. Korisnik ima pravo prigovora nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka).