IZBORNIK
IZDVOJENO
ODABERI TEMU
Novosti

Dijete i razvod braka roditelja

Što bi dijete reklo majci i ocu u okolnostima razvoda?

  • Potrebni ste mi oboje, da budete i dalje u mom životu. Čak i kada niste blizu, molim vas – pišite mi, nazovite me, postavite mi gomilu pitanja o tome s kim provodim vrijeme, što volim i što ne volim raditi. Kada se isključite iz mog života, osjećam kako vam nisam važan i kako me zapravo ne volite.
  • Molim vas prestanite sa sukobima i poradite na tome da možete biti zajedno. Pokušajte se složiti oko pitanja koja se tiču mene i mojih potreba. Kada se sukobljavate oko mene, mislim kako sam ja učinio nešto loše i osjećam se krivim.
  • Želim vas voljeti oboje i uživati u vremenu koje provodim sa svakim od vas. Molim vas da me podržite i osigurate vrijeme koje ću provoditi sa svakim od vas. Ako ste ljubomorni ili uzrujani, osjećam kao da se ja trebam opredijeliti za jednog od vas i voljeti jednog roditelja više od drugog.
  • Molim vas da izravno komunicirate jedno s drugim, tako da ne moram prenositi vaše međusobne poruke. Želim da razgovarate jedno s drugim, tako da se poruke prenose na pravi način i da se ne osjećam neprijatno.
  • Kada govorite onom drugom roditelju, molim da kažete lijepe stvari ili ne recite ništa. Kada spominjete propuste i ružne stvari o drugom roditelju, osjećam kako i mene omalovažavate i očekujete da budem na vašoj strani.
  • Molim da zapamtite kako želim da ste oboje dio mog života. Računam na svoju mamu i svoga tatu da me odgajaju, da me uče što je važno i da mi pomažu kada imam probleme.

 

Ulomak iz knjige Roditelj graditelj odnosa, Igor Longo

15.07.2024. 16:07

Udruge i pravobraniteljica pozdravljaju novi Zakon o privremenom uzdržavanju

15.07.2024 07:25ZAGREB, 13. srpnja 2024. (Hina) -  Pravobraniteljica za djecu te Udruge B.a.B.e. i LET pozdravljaju promjene koje su najavljene prijedlogom novog Zakona o privremenom uzdržavanju jer ...
pročitaj više
12.07.2024. 12:33

Konferencija o samohranom roditeljstvu

Udruga LET je organizirala konferenciju \"ZA i O jednoroditeljskim obiteljima\", dana 09.07.2024. u online formi.                     ...
pročitaj više
09.07.2024. 12:31

Slijepa točka društva: poteškoće samohranih roditelja

Udruga LET je okupila preko 600 stručnjaka povodom obilježavanja dvadeset godina rada sa samohranim roditeljima i njihovom djecom. „Samohrani roditelji se suočavaju sa nizom problema: ...
pročitaj više