IZBORNIK
IZDVOJENO
ODABERI TEMU
Novosti

Dijete i razvod

Što bi dijete reklo majci i ocu u okolnostima razvoda?

  • Potrebni ste mi oboje, da budete i dalje u mom životu. Čak i kada niste blizu, molim vas – pišite mi, nazovite me, postavite mi gomilu pitanja o tome s kim provodim vrijeme, što volim i što ne volim raditi. Kada se isključite iz mog života, osjećam kako vam nisam važan i kako me zapravo ne volite.
  • Molim vas prestanite sa sukobima i poradite na tome da možete biti zajedno. Pokušajte se složiti oko pitanja koja se tiču mene i mojih potreba. Kada se sukobljavate oko mene, mislim kako sam ja učinio nešto loše i osjećam se krivim.
  • Želim vas voljeti oboje i uživati u vremenu koje provodim sa svakim od vas. Molim vas da me podržite i osigurate vrijeme koje ću provoditi sa svakim od vas. Ako ste ljubomorni ili uzrujani, osjećam kao da se ja trebam opredijeliti za jednog od vas i voljeti jednog roditelja više od drugog.
  • Molim vas da izravno komunicirate jedno s drugim, tako da ne moram prenositi vaše međusobne poruke. Želim da razgovarate jedno s drugim, tako da se poruke prenose na pravi način i da se ne osjećam neprijatno.
  • Kada govorite onom drugom roditelju, molim da kažete lijepe stvari ili ne recite ništa. Kada spominjete propuste i ružne stvari o drugom roditelju, osjećam kako i mene omalovažavate i očekujete da budem na vašoj strani.
  • Molim da zapamtite kako želim da ste oboje dio mog života. Računam na svoju mamu i svoga tatu da me odgajaju, da me uče što je važno i da mi pomažu kada imam probleme.

 

 

Ulomak iz knjige Roditelj graditelj odnosa, Igor Longo

23.05.2024. 19:30

Narančasta ribica

\'Mame, morate odmoriti!’: Narančasta ribica vašu djecu ovog ljeta vodi na more!   Zvuči kao avantura na koju se spremaju likovi nekog crtića Walta Disneya, ...
pročitaj više
15.05.2024. 13:26

Sretan Međunarodni dan obitelji! ❤️

Danas, 15. svibnja, obilježavamo Međunarodni dan obitelji, dan posvećen slavljenju obiteljskih veza i podizanju svijesti o pitanjima koja utječu na obitelji širom svijeta. Ovaj dan ...
pročitaj više
13.05.2024. 13:24

“NARANČASTA RIBICA: PODRŠKA JEDNORODITELJSKIM OBITELJIMA”

S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na okrugli stol pod nazivom \"Narančasta ribica: Podrška jednoroditeljskim obiteljima\" koji će se održati 23.05.2024. od 11 do 14 sati ...
pročitaj više