IZBORNIK
IZDVOJENO
ODABERI TEMU
Novosti

Djeca i ljeto

Kako provoditi ljeto: Djeca žele vrijeme s vama!

Djeca će biti zadovoljna i vrlo jednostavnim aktivnostima, ali u društvu s vama.

Na pitanje kako provoditi ljeto, psihologinja veli da je dovoljno pogledati neki film zajedno, prolistati slikovnicu ili prošetati

Kako ćete na najbolji način provoditi ljeto sa svojom djecom, i kad niste na ljetovanju?

Tako da ne budete opterećeni razmišljanjem da morate u potpunosti ispuniti njihovo slobodno vrijeme kako se oni ne bi dosađivali.

Nema potrebe izmišljati svakojake raznovrsne igrice i izazove.

Djeca će najčešće biti zadovoljna i vrlo jednostavnim aktivnostima, ali u društvu s vama.

Sasvim dovoljno bit će pogledati neki film sjedeći zajedno na kauču, prolistati kakvu knjigu ili slikovnicu, prošetati nekim parkom ili mjestom gdje dosad niste bili.

Rekla je to psihologinja Cristiana De Ranier iz poznate pedijatrijske klinike Bambino Gesu u Rimu.

Dosada nije bauk

Naglasila je da nema ničega lošega ako se djeca dosađuju. To je dobar način da izmisle neku novu igru ili zanimaciju.

Kad ste zajedno, najvažnije je u potpunosti posvetiti se djetetu, na način da ste prisutni dušom i tijelom, da dijete može osjetiti da ste zadovoljni upravo zato što provodite zajedničke trenutke. Ako je potrebno, isključite i telefon.

Iskoristite vrijeme godišnjeg odmora i učinite ono za što inače nemate vremena, pritisnuti radnim i drugim obavezama, bilo da se radi o pripremi kakvog kolača ili jela, što odavno planirate, ili odlasku na kakvo novo mjesto, koji put zajedno s malim prijateljem ili prijateljicom vašeg djeteta.

Budite svjesni djetetove pažnje

Psihologinja upozorava da valja imati na umu da manja djeca imaju limitiranu pažnju pa ih treba izložiti kraćim, ali češćim aktivnostima, dok s većom djecom možemo planirati i duže radnje.

Ovi savjeti mogli bi posebno pomoći onim roditeljima koji na društevnim mrežama traže savjete o tome kojim sve raznovrsnim aktivnostima mogu zabaviti svoju djecu dok koriste godišnji odmor i s njima provode cijeli dan.

Možda je tada najvažnije znati opustiti se i otpustiti napetost od ubrzanog ritma koji s posla često prenosimo na kućnu atmosferu pa i na druženje sa djecom.

 

23.05.2024. 19:30

Narančasta ribica

\'Mame, morate odmoriti!’: Narančasta ribica vašu djecu ovog ljeta vodi na more!   Zvuči kao avantura na koju se spremaju likovi nekog crtića Walta Disneya, ...
pročitaj više
15.05.2024. 13:26

Sretan Međunarodni dan obitelji! ❤️

Danas, 15. svibnja, obilježavamo Međunarodni dan obitelji, dan posvećen slavljenju obiteljskih veza i podizanju svijesti o pitanjima koja utječu na obitelji širom svijeta. Ovaj dan ...
pročitaj više
13.05.2024. 13:24

“NARANČASTA RIBICA: PODRŠKA JEDNORODITELJSKIM OBITELJIMA”

S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na okrugli stol pod nazivom \"Narančasta ribica: Podrška jednoroditeljskim obiteljima\" koji će se održati 23.05.2024. od 11 do 14 sati ...
pročitaj više