IZBORNIK
IZDVOJENO
ODABERI TEMU
Novosti

Kada otići na bračno savjetovanje?

Kada svađanje postane „normalna svakodnevica“ i kada ono što su nekad bile samo trzavice sada postaje vaša stvarnost, tada vaš brak ide prema onome u kojem nema ljubavi, a to nije dobro. Prema tome, što vam je činiti? Odite na savjetovanje!

Razvod braka često dovodi do brojnih teškoća i za roditelje i za djecu. Za odrasle, razvod može biti jedan od najstresnijih životnih događaja. Odluka o razvodu može dolaziti s podvojenim osjećajima i nesigurnosti za budućnost. Ako su i djeca uključena, oni se mogu osjećati odbačeno, napušteno, ljuto, mogu se osjećati krivima, imati ispade bijesa ili maštati o  pomirenju.

Iako je razvod ponekad neophodan i za neke parove jedini zdrav izbor, drugi mogu željeti spasiti što god je ostalo od bračne zajednice. Kada se parovi susretnu s problemima, mogu se zapitati kada je vrijeme da potraže pomoć? Kada je vrijeme za bračno savjetovanje?

U procesu savjetovanja ili terapije, partnerima je omogućeno da u sigurnom, nepristranom i jasnom okruženu iskomuniciraju i prorade svoje razlike koje nisu mogli sami.

U otvorenom razgovoru sa stručnjakom koji će vam pomoći da bolje i uspješnije komunicirate, mogli biste se riješiti nekih ponavljajućih problema. Osim toga, stručnjak vas može naučiti kako da se u budućnosti uspješno nosite s teškoćama kada se one pojave. Također, ako se međusobno stalno kritizirate, ne samo da vam pada samopouzdanje, nego stalno osjećate da vas druga strana ne čuje i ne doživljava.

Bračni savjetnici i terapeuti najbolje pomažu ako su obje strane motivirane za poboljšanje odnosa, ispravljanje onog što je u njihovoj moći i popuštanje u onom što nije presudno za zdravlje veze.

Vrijeme je također bitno. Ako partneri predugo oklijevaju potražiti pomoć, možda će u međuvremenu preći točku s koje nema povratka. Stoga odbacite predrasude i dajte priliku stručnjaku – i samima sebi.

 

 

23.05.2024. 19:30

Narančasta ribica

\'Mame, morate odmoriti!’: Narančasta ribica vašu djecu ovog ljeta vodi na more!   Zvuči kao avantura na koju se spremaju likovi nekog crtića Walta Disneya, ...
pročitaj više
15.05.2024. 13:26

Sretan Međunarodni dan obitelji! ❤️

Danas, 15. svibnja, obilježavamo Međunarodni dan obitelji, dan posvećen slavljenju obiteljskih veza i podizanju svijesti o pitanjima koja utječu na obitelji širom svijeta. Ovaj dan ...
pročitaj više
13.05.2024. 13:24

“NARANČASTA RIBICA: PODRŠKA JEDNORODITELJSKIM OBITELJIMA”

S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na okrugli stol pod nazivom \"Narančasta ribica: Podrška jednoroditeljskim obiteljima\" koji će se održati 23.05.2024. od 11 do 14 sati ...
pročitaj više