IZBORNIK
IZDVOJENO
ODABERI TEMU
Novosti

Kada otići na bračno savjetovanje

Kada svađanje postane „normalna svakodnevica“ i kada ono što su nekad bile samo trzavice sada postaje vaša stvarnost, tada vaš brak ide prema onome u kojem nema ljubavi, a to nije dobro. Prema tome, što vam je činiti? Odite na savjetovanje!

Razvod braka često dovodi do brojnih teškoća i za roditelje i za djecu. Za odrasle, razvod može biti jedan od najstresnijih životnih događaja. Odluka o razvodu može dolaziti s podvojenim osjećajima i nesigurnosti za budućnost. Ako su i djeca uključena, oni se mogu osjećati odbačeno, napušteno, ljuto, mogu se osjećati krivima, imati ispade bijesa ili maštati o  pomirenju.

Iako je razvod ponekad neophodan i za neke parove jedini zdrav izbor, drugi mogu željeti spasiti što god je ostalo od bračne zajednice. Kada se parovi susretnu s problemima, mogu se zapitati kada je vrijeme da potraže pomoć? Kada je vrijeme za bračno savjetovanje?

U procesu savjetovanja ili terapije, partnerima je omogućeno da u sigurnom, nepristranom i jasnom okruženu iskomuniciraju i prorade svoje razlike koje nisu mogli sami.

U otvorenom razgovoru sa stručnjakom koji će vam pomoći da bolje i uspješnije komunicirate, mogli biste se riješiti nekih ponavljajućih problema. Osim toga, stručnjak vas može naučiti kako da se u budućnosti uspješno nosite s teškoćama kada se one pojave. Također, ako se međusobno stalno kritizirate, ne samo da vam pada samopouzdanje, nego stalno osjećate da vas druga strana ne čuje i ne doživljava.

Bračni savjetnici i terapeuti najbolje pomažu ako su obje strane motivirane za poboljšanje odnosa, ispravljanje onog što je u njihovoj moći i popuštanje u onom što nije presudno za zdravlje veze.

Vrijeme je također bitno. Ako partneri predugo oklijevaju potražiti pomoć, možda će u međuvremenu preći točku s koje nema povratka. Stoga odbacite predrasude i dajte priliku stručnjaku – i samima sebi.

29.02.2024. 12:31

PREDAVANJE O CYBERBULLYINGU

Dana 28.02.2024. u Osnovnoj školi Iver održali smo predavanje za roditelje učenika od 5-8 razreda osnovne škole o cyberbullyingu. Roditelji su imali priliku čuti što ...
pročitaj više
20.02.2024. 14:12

SVJETSKI DAN SOCIJALNE PRAVDE 20.02.

Ujedinjeni narodi su 2007. godine su donijeli odluku da će 20. veljače obilježavati kao Svjetski dan socijalne pravde budući se socijalni razvoj mora temeljiti na ...
pročitaj više
15.01.2024. 12:57

“Ja-poruke” vs Ti-poruke”

Gordonov model govori o tzv. “ja-porukama” i “ti-porukama”. To je koncept koji objašnjava razliku između “ti-poruka” - optužujućeg načina komunikacije putem koje se drugoj osobi ...
pročitaj više