IZBORNIK
IZDVOJENO
ODABERI TEMU
Novosti

Kada otići na bračno savjetovanje

Kada svađanje postane „normalna svakodnevica“ i kada ono što su nekad bile samo trzavice sada postaje vaša stvarnost, tada vaš brak ide prema onome u kojem nema ljubavi, a to nije dobro. Prema tome, što vam je činiti? Odite na savjetovanje!

Razvod braka često dovodi do brojnih teškoća i za roditelje i za djecu. Za odrasle, razvod može biti jedan od najstresnijih životnih događaja. Odluka o razvodu može dolaziti s podvojenim osjećajima i nesigurnosti za budućnost. Ako su i djeca uključena, oni se mogu osjećati odbačeno, napušteno, ljuto, mogu se osjećati krivima, imati ispade bijesa ili maštati o  pomirenju.

Iako je razvod ponekad neophodan i za neke parove jedini zdrav izbor, drugi mogu željeti spasiti što god je ostalo od bračne zajednice. Kada se parovi susretnu s problemima, mogu se zapitati kada je vrijeme da potraže pomoć? Kada je vrijeme za bračno savjetovanje?

U procesu savjetovanja ili terapije, partnerima je omogućeno da u sigurnom, nepristranom i jasnom okruženu iskomuniciraju i prorade svoje razlike koje nisu mogli sami.

U otvorenom razgovoru sa stručnjakom koji će vam pomoći da bolje i uspješnije komunicirate, mogli biste se riješiti nekih ponavljajućih problema. Osim toga, stručnjak vas može naučiti kako da se u budućnosti uspješno nosite s teškoćama kada se one pojave. Također, ako se međusobno stalno kritizirate, ne samo da vam pada samopouzdanje, nego stalno osjećate da vas druga strana ne čuje i ne doživljava.

Bračni savjetnici i terapeuti najbolje pomažu ako su obje strane motivirane za poboljšanje odnosa, ispravljanje onog što je u njihovoj moći i popuštanje u onom što nije presudno za zdravlje veze.

Vrijeme je također bitno. Ako partneri predugo oklijevaju potražiti pomoć, možda će u međuvremenu preći točku s koje nema povratka. Stoga odbacite predrasude i dajte priliku stručnjaku – i samima sebi.

16.06.2024. 18:53

Razvod- da ili ne

  Preuzeto sa: Živim.hr Kada se oženimo, apsolutno smo sigurni (u većini slučajeva) da smo pronašli \'pravu osobu\'. No, statistike nam ne idu baš u ...
pročitaj više
10.06.2024. 17:34

Kriza kao prilika

Kriza kao prilika – (Ne)savršeno roditeljstvo   Preuzeto sa: SIRIUS · PUBLISHED 15/12/2022 · UPDATED 24/05/2024 Recepti za odgoj ne postoje, kao niti savršeni roditelji. No, to djetetu nije ...
pročitaj više
03.06.2024. 21:54

Roditeljsko sagorijevanje

  Odgoj djeteta zahtjevan je zadatak i traži ogroman trud od strane roditelja. To je činjenica koju svaki roditelj zna i trudi se biti spreman ...
pročitaj više