IZBORNIK
IZDVOJENO
ODABERI TEMU
Novosti

Moja jednoroditeljska obitelj

Vodič kroz razgovor o obitelji za roditelje- Moja jednoroditeljska obitelj

Obitelj je okruženje u kojemu polažemo temelje za daljnji život.

U njoj učimo o sebi i drugima, počinjemo razumijevati način na koji mi, naša obitelj, okruženje i svijet funkcioniraju.

Način na koji živimo u svojim obiteljima te vrijednosti za koje se zalažemo ponekad nisu istovjetni onima u našemu okruženju, pa se naša djeca mogu naći u raskoraku razumijevanja te različitosti.

Stoga je važno da razgovaramo s djecom o svim važnim i nevažnim stvarima i idejama. A ponajviše o onim posebnim, po kojima se razlikujemo od drugih, koje je nama, djetetu, ali i okolini teže razumjeti ili prihvatiti.

Pred vama je brošura – vodič za roditelje koji razmišljaju kako, kada i zašto razgovarati s djetetom o svojoj obitelji, o načinu na koji je nastala i kako funkcionira.

Vodič Moja_jednoroditeljska_obitelj nastao je kako bi prikazali što pojedine obitelji čini posebnima i zašto je važno o tome razgovarati. Namjera mu je osnažiti vas, roditelje, za česte i otvorene razgovore o temama kojih se ponekad sami bojite ili zbog kojih se osjećate nesigurnima.

Još su izrađeni vodiči Moja_posvojiteljska_obitelj i Moja_dugina_obitelj.

Vodiči su nastali u okviru projekta KALEIDOSKOP – unapređenje prava djece u različitim obiteljima za tolerantnije i raznovrsno društvo, u PDF formatu možete ih preuzeti na ovoj stranici, a tiskanu verziju u Rodinu gnijezdu, Čanićeva 14, u Zagrebu ili kod projektnih partnera, udruga ADOPTA – Udruga za potporu posvajanju i LET – Udruga za unapređenje kvalitete življenja te kod suradnika, Zagreb Pride.

LOGO_KAL

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge Roditelji u akciji – RODA.Projekt KALEIDOSKOP provodi udruga Roda u partnerstvu s udrugama ADOPTA – Udrugom za potporu posvajanju i LET – Udrugom za unapređenje kvalitete življenja te u suradnji sa Zagreb prideom. Ukupna vrijednost projekta je 157.430,00 eura. Projekt je sufinancirala Europska unija u okviru programa IPA, komponenta Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija za 2012. godinu. Projekt je ugovoren u sklopu EU programa dodjele bespovratnih sredstava IPA 2012 Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava. Provedbena tijela su Ured za udruge i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje.

23.05.2024. 19:30

Narančasta ribica

\'Mame, morate odmoriti!’: Narančasta ribica vašu djecu ovog ljeta vodi na more!   Zvuči kao avantura na koju se spremaju likovi nekog crtića Walta Disneya, ...
pročitaj više
15.05.2024. 13:26

Sretan Međunarodni dan obitelji! ❤️

Danas, 15. svibnja, obilježavamo Međunarodni dan obitelji, dan posvećen slavljenju obiteljskih veza i podizanju svijesti o pitanjima koja utječu na obitelji širom svijeta. Ovaj dan ...
pročitaj više
13.05.2024. 13:24

“NARANČASTA RIBICA: PODRŠKA JEDNORODITELJSKIM OBITELJIMA”

S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na okrugli stol pod nazivom \"Narančasta ribica: Podrška jednoroditeljskim obiteljima\" koji će se održati 23.05.2024. od 11 do 14 sati ...
pročitaj više