Blog

Projekt “Razvijanje i jačanje roditeljskih vještina bivših zatvorenika” – odgovori na Vaša pitanja

23.04.2017. 15:29 • Zakoni

Ovim putem molio bih Vas za savjet ili pomoć. Odslužio sam kaznu zatvora. Za vrijeme izvršavanja kazne, teže sam obolio, u zatvoru sam dobio adekvatnu zdravstvenu skrb, ali što sada kada sam “vani” nemam dovoljno sredstava za uzdržavanje kao ni zdravstveno osiguranje. Hvala

Poštovani,

u Vašem slučaju sugerirala bih Vam posjet nadležnom centru za socijalnu skrb gdje će Vam stručno osoblje centra pružiti jednu od socijalnih usluga u vidu informiranja korisnika o socijalnim uslugama i pružateljima usluga, pomoć korisniku pri utvrđivanju njegovih potreba, početnu procjenu mogućnosti korisnika te podršku i pomoć pri izboru prava u sustavu socijalne skrbi.

Nadalje, što se tiče zdravstvenog osiguranja prema Zakonu o izvršavanju kazne zatvora člankom 167. propisano je da troškove liječenja otpuštene osobe koja nema sredstava za liječenje niti pravo na obvezno zdravstveno osiguranje niti se može ostvariti u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje snosi centar za socijalnu skrb prema mjestu u koje se otpušta.

 

Udruga “LET” Vas poziva da se uključite u projekt “Razvijanje i jačanje roditeljskih vještina bivših zatvorenika” putem kojeg ćete dobiti odgovore na ova i još mnoga druga pitanja. Odgovore  možete dobiti na stručnoj radionici ili Grupi podrške pod nazivom “Razvijanje i jačanje roditeljskih vještina bivših zatvorenika” koju provode stručni djelatnici Udruge za unapređenje kvalitete življenja “LET.”

Prijave na telefon: 01/5803 726 ili 092/1741 096 ili putem let@udruga-let.hr

PODIJELI ČLANAK