Blog

Projekt “Razvijanje i jačanje roditeljskih vještina bivših zatvorenika” – odgovori na Vaša pitanja

29.04.2017. 12:56 • Zakoni

Poštovani, imam pitanje. Zanima me kome se mogu obratiti kako bih se ponovno uključio na tržište rada nakon odsluženja kazne zatvora? Unaprijed zahvaljujem

Poštovani, u Vašem slučaju za početak, savjetujem Vam jednu od mjera aktivne politike zapošljavanja, konkretno:  Mjeru aktivne politike zapošljavanja za bivše zatvorenike kako bi se ponovno uključili na tržište rada.

Vodeći računa o specifičnim potrebama svojih korisnika, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje provode niz mjera aktivne politike zapošljavanja s ciljem poticanja zapošljavanja. Jedna od 9 mjera aktivne politike zapošljavanja je mjera „Javni rad“ čiji je program temeljen na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica ili organizacije civilnog društva. Cilj mjere je uključiti nezaposlene osobe u program aktivacije na poslovima društveno korisnog rada.
Ovu mjeru mogu koristiti:
dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada i mlade osobe i to podijeljeni tri skupine.
S obzirom na Vašu trenutnu situaciju korisne su Vam informacije koje se tiču prve skupine.
Bez obzira na duljinu prijave u evidenciju: hrvatski branitelji, djeca i supružnici poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, roditelji s 4 i više malodobne djece, roditelji djece s teškoćama u razvoju, roditelji djece oboljele od malignih bolesti, roditelji udovci i roditelji djeteta bez upisanog drugog roditelja, osobe na uvjetnoj kazni, osobe bez stečene kvalifikacije, osobe s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, mlade osobe koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i slično, liječeni ovisnici o drogama, osobe koje su završile sa služenjem zatvorske kazne u posljednjih 6 mjeseci, Romi, beskućnici/e, osobe koja pripadaju etničkoj manjini i potreban joj je razvoj jezičnog profila, profila stručnog usavršavanja ili profila radnog iskustva da bi poboljšale izglede za pristup stalnom zaposlenju

Više o ovoj mjeri možete pročitati ovdje: http://mjere.hr/mjere/javni-rad/

Udruga “LET” Vas poziva da se uključite u projekt “Razvijanje i jačanje roditeljskih vještina bivših zatvorenika” putem kojeg ćete dobiti odgovore na ova i još mnoga druga pitanja. Odgovore možete dobiti na stručnoj radionici ili Grupi podrške pod nazivom “Razvijanje i jačanje roditeljskih vještina bivših zatvorenika” koju provode stručni djelatnici Udruge za unapređenje kvalitete življenja “LET.”

Prijave na telefon: 01/5803 726 ili 092/1741 096 ili putem let@udruga-let.hr

PODIJELI ČLANAK