Blog

Sretan Vam Dan roditelja!

01.06.2017. 09:03 • Zakoni

Posvetimo ovaj dan ljudima koji nam pružaju bezuvjetnu ljubav i koji su čitav život posvetili našem podizanju, obrazovanju i upoznavanju sa svijetom.

Međunarodni dan roditelja se obilježava svakog 1. lipnja. Ovaj datum ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 2012. godine.

U svojoj rezoluciji kojom je ovaj dan proglašen Međunarodnim danom roditelja, navedeno je da obitelj ima primarnu odgovornost za njegu i zaštitu djece i da ona trebaju rasti u obiteljskom okruženju i u atmosferi sreće, ljubavi i razumijevanja, s ciljem potpunog i sveobuhvatnog razvoja ličnosti.

Uloga roditelja u podizanju djece je osnova i temelj zajednice i društva. Roditelji imaju ključnu ulogu kao odgojitelji i učitelji svoje djece da ih pripreme za sretan, produktivan i ispunjen život, zbog čega se ovaj dan proslavlja u čast jedne od najvažnijih i najodgovornijih životnih uloga.

 

Međunarodni dan roditelja je odlična prilika da se zahvalimo svojim roditeljima na svemu što su činili i čine za nas, bilo da smo mladi ili se već i sami nalazimo u ovoj odgovornoj ulozi.

PODIJELI ČLANAK