IZBORNIK
IZDVOJENO
ODABERI TEMU
Novosti

Svjetski dan obitelji

Obitelj je osnovna jedinica društva ključna za zaštitu i razvoj svake osobe te prepoznavanje vlastitog ljudskog dostojanstva.

Iako se, pogotovo u zapadnoj kulturi, ova stvarnost često ignorira dajući prednost individualizmu, ne mijenja se činjenica da obitelj pruža zaštitu i osjećaj pripadnosti kao nijedna druga međuljudska veza.

Zdrave obitelj odgajaju psihičke i emotivno stabilne i samopouzdane osobe spremne doprinijeti društvu te istraživati svoju kreativnost i inovativnost.

Smatramo za sebe da nam je stalo do prava djece, ali često to ostane samo izjava poslije koje slijedi podupiranje niza kontradiktornih stajališta.

Drugim riječima, kada se želje odraslih stave iznad prava djece, uništava se obitelj u kojoj djeca mogu dobiti nešto što im nijedna druga zajednica ne može dati.

Želje odraslih ljudi se stavljaju ispred prava djece.

 

 

 

 

 

23.05.2024. 19:30

Narančasta ribica

\'Mame, morate odmoriti!’: Narančasta ribica vašu djecu ovog ljeta vodi na more!   Zvuči kao avantura na koju se spremaju likovi nekog crtića Walta Disneya, ...
pročitaj više
15.05.2024. 13:26

Sretan Međunarodni dan obitelji! ❤️

Danas, 15. svibnja, obilježavamo Međunarodni dan obitelji, dan posvećen slavljenju obiteljskih veza i podizanju svijesti o pitanjima koja utječu na obitelji širom svijeta. Ovaj dan ...
pročitaj više
13.05.2024. 13:24

“NARANČASTA RIBICA: PODRŠKA JEDNORODITELJSKIM OBITELJIMA”

S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na okrugli stol pod nazivom \"Narančasta ribica: Podrška jednoroditeljskim obiteljima\" koji će se održati 23.05.2024. od 11 do 14 sati ...
pročitaj više