Blog

Treća europska konferencija o otuđenju djeteta

30.01.2020. 15:22 • Uncategorized

Poliklinika za zaštitu djece Grada Zagreba poziva sve stručnjake i zainteresirane za tematiku otuđenja djece na Treću europsku konferenciju s međunarodnim sudjelovanjem EAPAP-a (European Association of Parental Alienation Practitioners), koja će se u organizaciji Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba održati u Zagrebu 15. i 16. lipnja 2020. godine u hotelu Hilton Garden Inn.

Naziv konferencije je „Parental Separation, Alienation and Splitting: Healing Beyond Reunification“ ili „Separacija roditelja, otuđenje i oporavak djeteta: Razvoj standarda dobre prakse“.

Inicijativa Poliklinike „28 istina struke u zaštiti djece od emocionalnog zlostavljanja u razvodu roditelja: Uspostava dobre prakse u Hrvatskoj“ prošlog ljeta prikupila je više od 800 potpisa stručnjaka različitih profila iz Hrvatske i regije, nakon predavanja Karen i Nicka Woodalla u Zagrebu, koje je uživo i putem interneta pratilo više od 3000 zainteresiranih. Time je hrvatska stručna javnost nedvosmisleno pokazala interes, potrebu i dobru volju za daljnjim usavršavanjem u ovom području, što ne čudi s obzirom na to da se da je oko trećina razvoda roditelja visoko konfliktna, a da su najčešće žrtve neslaganja odraslih, slabe koordiniranosti sustava, uz neumoljiv protok vremena – upravo djeca.

EAPAP otvara novo poglavlje zaštite djece u ovom području upravo u Hrvatskoj, a očekuje se više od dvadeset eminentnih predavača iz Europe, SAD-a i regije, u multidisciplinarnom i intersektorskom sastavu, sa znanstvenim, ali i praktičnim izlaganjima, raspravama i rješenjima.

Prijaviti se možete na poveznici u nastavku: https://www.eapapzagreb2020.com/registracija

PODIJELI ČLANAK