Blog

Uloga očeva u odgoju djece

17.04.2018. 14:46 • Zakoni

Predstavnica Udruge LET sudjelovala je na okruglom stolu Odbora za ravnopravnost spolova o angažiranom roditeljstvu i aktivnoj ulozi očeva u odgoju djece.

 

 

Na okruglom stolu, koji se održao u suradnji Odbora za ravnopravnost spolova i Veleposlanstva Kraljevine Švedske, pristupilo se temi iz različitih perspektiva i govorilo o poticanju obitelji na ravnomjernu podjelu odgovornosti; dizajnu očinskih dopusta u drugim zemljama i njihovoj važnosti; ulozi očeva prema djeci u Hrvatskoj, trendovima vezanim uz ulogu očeva u odgoju djece na temelju istraživanja i uvida globalnog UNICEF-a te o prednostima uvođenja očinskog dopusta.

 

 

Na okruglom stolu predstavljeni su i rezultati istraživanja “Stavovi očeva djece do tri godine o korištenju roditeljskog dopusta” provedenog u okviru projekta “Festival tata”.

Sudionici okruglog stola bili su: Ivana Dobrotić, docentica na Katedri za socijalnu politiku Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova; Valentina Otmačić, ravnateljica ureda UNICEF-a u Hrvatskoj; Helena Pirnat Dragičević, pravobraniteljica za djecu, Josip Šipić iz Instituta za društvena istraživanja i Ivana Zanze, Roditelji u akciji – Roda. Sudionicima se obratio i veleposlanik Švedske Lars Schmidt i Niklas Lofgren iz Središnje uprave socijalnog osiguranja.

 

 

 

 

 

PODIJELI ČLANAK