Blog

Usluge savjetovanja i pomaganja i obiteljske medijacije u uvjetima epidemije COVID-19

13.04.2020. 10:37 • Uncategorized

U odnosu na sve promjene koje su nastupile mogu se očekivati poteškoće u obiteljskom funkcioniranju u kriznoj situaciji te povećani broj sukoba (pa čak i nasilja) u obiteljima koje žive zajedno oko radnih i školskih obaveza, brige za starije osobe, obavljanja svakodnevnih obveza, načina komunikacije, prilagodbe u svakodnevnim životnim situacijama, zabrane izlazaka, brige oko egzistencije i dr. kao i kod obitelji u kojima je roditeljstvo razdvojeno i treba im stručna pomoć oko postizanja dogovora vezano uz sadržaje roditeljske skrbi i svakodnevnu brigu o djeci, odnosno trebaju stručnu pomoć i upute na koji način reagirati i organizirati život s djecom u situaciji socijalne izolacije i posebnih mjera zaštite.

U svim tim situacijama kada pojedinci, roditelji i/ili članovi obitelji nisu u mogućnosti samostalno postići dogovore ili trebaju psihosocijalnu pomoć i podršku, usluga savjetovanja i pomaganja i/ili usluga obiteljske medijacije su preporučene intervencije i vrlo efikasne metode očuvanja mentalne stabilnosti i/ili suzbijanja eskalacije eventualnih sukoba u obitelji.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je da će se u Obiteljskim centrima usluge savjetovanja i medijacije elektroničkih medija. Sve informacije kao i kontakte Obiteljskih centara možete pronaći ovdje.

Također, ako trebate savjet ili podršku, možete nazvati i udrugu LET na broj 01 5803726.

 

 

PODIJELI ČLANAK