Blog

Okrugli stol u Virovitici

18.10.2019. 09:04 • Zakoni

 


U Virovitici je 17. listopada održan okrugli stol „Izazovi jednoroditeljskih obitelji“ kojim se ušlo u završnicu projekta „Obitelj- to smo i mi!“* započetog 1. studenoga 2018. godine. Na okruglom stolu govorilo se o izazovima s kojima se susreću roditelji koji sami skrbe za djecu  kako bi se doprinijelo povećanju kvalitete njihova života sa ciljem osvješćivanja potreba jednoroditeljskih obitelji te poboljšanja međusobne suradnje i osiguranja što bolje zaštite djece.

O navedenoj tematici govorile su i tri izlagačice, Tajana Rastija (socijalna radnica Centra za socijalnu skrb Virovitica i voditeljica podružnice Obiteljski centar), Iva Jovović (izvršna direktorica Udruge „LET“ iz Zagreba) te Sandra Matošina Borbaš (psihologinja Centra za socijalnu skrb Virovitica, podružnica Obiteljski centar). Kao sudionici su sudjelovali i predstavnici institucija, obrazovnih ustanova i udruga koji se bave i susreću sa ovom tematikom.


Iva Jovović predstavila je rad Udruge LET koja od 2004.godine radi na tematici jednoroditeljstva te pružaju direktnu pomoć i podršku jednoroditeljskim obiteljima.  Navela je glavne probleme sa kojima se obitelji susreću a to su u većini slučajeva financijski problemi kao što je nemogućnost naplate uzdržavanja djeteta, pravna nesigurnost u smislu česte izmjene zakona i problemi emotivne prirodne kao što je strah od kretanja u novu vezu.

#Za_Jedno #obiteljjeobitelj #familyisfamily

 

PODIJELI ČLANAK