Blog

Projekt “Razvijanje i jačanje roditeljskih vještina bivših zatvorenika” – odgovori na Vaša pitanja

23.05.2017. 13:33 • Zakoni

Poštovani,
ovim putem vas molim za pomoć. Nakon što sam odslužila 1/2 kazne zatvora, na temelju molbe dobila sam uvjetni otpust. Jedna od mjera koja mi je predložena za vrijeme uvjetnog otpusta je nastavak obrazovanja.  Kome da se obratim?

Poštovana,
kao što ste naveli povjerenstvo rješenjem može uz ostale mjere, zatvorenika dodatno obvezati i na nastavak obrazovanja.
Prema Zakonu o obrazovanju odraslih, obrazovanje odraslih mogu provoditi pučka otvorena učilišta, osnovne škole, srednje škole, visoka učilišta, škole stranih jezika, ustanove za smještaj i skrb osoba s
posebnim potrebama te penološke i druge ustanove ako ispunjavaju uvjete propisane Zakonom.

Polaznik obrazovanja odraslih može biti osoba koja ima navršenih petnaest godina života i ispunjava druge uvjete utvrđene programom.
Status polaznika stječe se upisom u program.
Status polaznika prestaje završetkom programa, ispisom iz programa ili na drugi način predviđen ugovorom o obrazovanju kojim polaznik i ustanova za obrazovanje odraslih uređuju međusobna prava i obveze.

Osobe koje nemaju završenu osnovnu školu mogu se javiti u ured državne uprave u svojoj županiji kako bi dobili relevantne informacije vezano uz ustanove koje na području njihove županije provode osnovno obrazovanje odraslih.

Udruga “LET” Vas poziva da se uključite u projekt “Razvijanje i jačanje roditeljskih vještina bivših zatvorenika” putem kojeg ćete dobiti odgovore na ova i još mnoga druga pitanja. Odgovore možete dobiti na stručnoj radionici ili Grupi podrške pod nazivom “Razvijanje i jačanje roditeljskih vještina bivših zatvorenika” koju provode stručni djelatnici Udruge za unapređenje kvalitete življenja “LET.”

Prijave na telefon: 01/5803 726 ili 092/1741 096 ili putem let@udruga-let.hr

PODIJELI ČLANAK